Siirry sisältöön

Yritys

Laadukasta kairausta vuodesta 2006

Vuonna 2006 Outokummun Hituran kaivoksella pyrittiin tehostamaan maanalaista kairausta, ja kairauskoneesta ja -urakasta järjestettiin tarjouskilpailu. Kalevi Kesselin ja Jari Kankaan jättämä tarjous voitti kilpailun. Outokummun Hituran kaivoksen silloinen johto uskoi, että Kalevilla ja Jarilla oli parhaat edellytykset suoriutua urakasta. Näin syntyi Nivalan Timanttikairaus Oy huhtikuussa 2006.

Yrityksen omistajat, toimitusjohtaja Jari Kangas ja tekninen johtaja Kalevi Kesseli, työskentelivät Hituran kaivoksella itse myös kairaajina vuosina 2006–2008. Vuonna 2007 kairaustoiminta Hiturassa sujui kahdella koneella, ja samaan aikaan yritykseen työllistyivät myös ensimmäiset työntekijät. Ensimmäinen pintakone yritykseen hankittiin vuonna 2008, jolloin henkilöstön määrä kasvoi kymmeneen työntekijään. Agnico Eagle Kittilän kaivoksella Nivalan Timanttikairaus aloitti maanalaisen kairauksen vuonna 2009, mistä lähtien kaivoksella on työskennelty yhtäjaksoisesti.

Uudistuva konekanta ja kasvava henkilöstö

Yrityksemme voitti vuosien 2020–2024 delineaatio- ja konversiokairausurakan Agnico Eagle Kittilän kaivokselle. Urakan myötä maanalainen konekantamme kasvaa, samoin henkilöstömme, jonka määrä kasvaa neljäänkymmeneen työntekijään. Kairauksen laadulliset tekijät saivat tarjouskilpailussa suuren painoarvon, minkä vuoksi juuri Nivalan Timanttikairaus Oy sai tämän urakan.